* DRUHÝ DOPLNĚK K TRESTNÍMU OZNÁMENÍ NA MGr.MARII BENEŠOVOU
  Vydáno dne 03. 05. 2005 (2208 přečtení)

Městské státní zastupitelství Brno
Kobližná 22
601 61 Brno

DRUHÝ DOPLNĚK K NÁVRHU NA ZAHÁJENÍ TRESTNÍHO STÍHÁNÍ PRO PODEZŘENÍ ZE SPÁCHÁNÍ TR.Č. ZNEUŽÍVÁNÍ PRAVOMOCI VEŘEJNÉHO ČINITELE, POPŘ. Z MAŘENÍ ÚKOLŮ VEŘEJNÉHO ČINITELE Z NEDBALOSTI, POPŘ. Z ÚTOKU NA STÁTNÍ ORGÁN ZE DNE 21.4.2005
Praha 3.5. 2005

Podezřelá : Mgr. Marie Benešová, nejvyšší státní zástupkyně ČR
Nejvyšší státní zastupitelství ČR
Jezuitská 4
660 55 Brno

Rozšiřujeme naše trestní oznámení ze dne 21.4.2005 o další právní kvalifikaci, kterou je podezření na spáchání tr.č. šíření poplašné zprávy podle §199 odst.1,2,3, popř. tr.č. pomluvy §206 odst.1,2, kterého se podezřelá dopustila tím, že počínaje dnem 29.4.2005 opakovaně tvrdila ve sdělovacích prostředcích, že místo ministra Pavla Němce řídí činnost Ministerstva spravedlnosti ČR vedoucí jeho kanceláře Škvára a tiskový mluvčí ministerstva Petr Dimun.

Spolu s dřívějším vyslovením podezření na spáchání trestného činu ministrem spravedlnosti kvůli jeho zákonnému postupu ve věci předání trestního stíhání Ahmada Thani al-Thani do ciziny toto její další pomlouvačné tvrzení podlamuje důvěru občanů nejen k ministrovi, Ministerstvu spravedlnosti ČR a vládě, ale k úrovní činnosti státní správy jako celku. Zaznamenali jsme reakce občanů na internetu a také u veřejných činitelů a zjišťujeme, že její mediální vystoupení skutečně mají námi popsaný účinek. Např. posl. Vlastimil Tlustý z ODS dal v televizním vystoupení v Otázkách Václava Moravce dne 1.5.2005 najevo, že s ohledem na výroky podezřelé považuje ministra spravedlnosti za nedůvěryhodného, podobně se zachoval posl. Koudelka z ČSSD: zhoubné působení mediálních vystoupení Mgr. Marie Benešové působí škodlivě napříč politickým spektrem.

Současně sdělujeme Městskému státnímu zastupitelství v Brně, že si přejeme být informováni o způsobu vyřízení našeho podání a výsledku vyšetřování.

S úctou

John Bok, předseda spolku Šalamoun

Na vědomí :
Pan
JUDr.Pavel Němec
Ministerstvo spravedlnosti ČR
Vyšehradská 16
128 00 Praha 2

( Celá tisková zpráva | Informační e-mailVytisknout článek | Zdroj: zdenek.jemelik@spoleksalamoun.com )