* UPRCHLÝ VĚZEŇ ROSTISLAV ROZTOČIL JE PATRNĚ V BEZPEČÍ MIMO ÚZEMÍ ČR
  Vydáno dne 09. 11. 2005 (2996 přečtení)

E-mail od sestry uprchlého :
Předmět:
Nyní jsem dostala zprávu...
Od:"Stanislava Rupp"
Datum:Wed, 9 Nov 2005 12:22:00 +0100
Komu:"ZdenekJemelik"

Vážený pane Jemelík, vážená paní advokátko Hokeová,

právě jsem se dozvěděla od bratra, že utekl z vězení a mám Vám vyřídit, že je to z protestu proti České justici - které již přestal věřit a chce tím docílit, aby se konečně něco v jeho věci dělo... Ani jsem nečetla Váš E-Mail a píši Vám to, neboť jsem přijela od lékaře a teprve otevřela computer. S pozdravem Stanislava Rupp

Výše uvedený e-mail byl doplněn telefonickou zprávou, podle které Rostislav Roztočil již patrně opustil ČR. Hodlá se ze zahraničí domáhat obnovy procesu. Pro případ, že by jej někdo přesto v ČR potkal, upozorňujeme, že uprchlého nepovažujeme za nebezpečnou osobu. Tři z nás jej navštěvovali ve vězení a máme shodný dojem: mírný, spíše ostýchavý člověk. Máme v rukou dopis Spolkového prezidia policie SRN, podle něhož jméno Rostislav Roztočil neprochází jejich evidencí. Víme bezpečně, že od emigrace na počátku r.1980 žil jako spořádaný občan. Rakouský soud v r. 1982 a německý soud v r. 1993 odmítly jeho vydání do Československa.

Jeho postup je poněkud kontraproduktivní: veřejné jednání k žádosti o povolení obnovy procesu, vyvolané žádostí jeho sestry, německé občanky českého původu, zastoupené členem spolku Šalamoun jako obecným zmocněncem, bylo nařízeno na 1.12.2005. V této chvíli nevíme, zda proběhne.

Dotazy: zdenek.jemelik@spoleksalamoun.com 606410226,776651095

( Celá tisková zpráva | Informační e-mailVytisknout článek | Zdroj: zdenek.jemelik@spoleksalamoun.com )