* SPOR S TISKOVOU MLUVČÍ AGROFERTU
  Vydáno dne 18. 01. 2008 (1331 přečtení)

OMYLY ZDEŇKA JEMELÍKA

Zdeňek Jemelík se jako člen spolku Šalamoun zabývá již dlouho stavem české justice. Je tedy nutné předpokládat, že jeho články, které hojně publikuje na Britských listech, budou postavené na pregnantních faktech. Ve svém článku Profízlovaná země, který byl zveřejněn na Britských listech 9. ledna, se dokázal od faktů odchýlit hned třikrát v jedné větě. Pokládáme tedy za nutné na tyto nepravdy reagovat.

V první řadě pan Andrej Babiš nebyl nikdy trestně stíhán ani obviněn. Dále nikdy nebyl sponzorem ČSSD, natož pak sponzorem štědrým. Pokud jde o poslední informaci v této větě, pravdou je, že pan Andrej Babiš se s paní Benešovou nikdy nesetkal, ačkoliv Zdeněk Jemelík informuje o jeho spikleneckých schůzkách s tehdejší nejvyšší státní zástupkyní.

Fakt, že Andrej Babiš je známý podnikatel, nedává panu Jemelíkovi právo publikovat jakékoliv neověřené a v tomto případě zcela vylhané informace.

Jitka Adamčíková Tisková mluvčí AGROFERT HOLDING, a.s.

VYJÁDŘENÍ AUTORA K ZPRÁVĚ TISKOVÉ MLUVČÍ AGROFERTU Z 10.1.2008

Nevedu válku proti p.Andreji Babišovi, nemám s ním žádné spory. Článek "Profízlovaná země" se týkal Marie Benešové a jejích činů, on zde byl uveden jako pasivní objekt jejího zájmu. Žádné z tvrzení, jež jsem uvedl, nesnižuje jeho osobní důstojnost. Týká se to i zmínky o trestním stíhání: stíhán byl kdekdo, pokud nebyl odsouzen, je nevinen a na cti netratí. Trestní stíhání je pojem, který se používá v širším a užším významu; v případě širšího pojetí zahrnuje i počáteční úkony, o nichž se podezřelý nemusí dovědět. Nikde jsem netvrdil, že byl p.Babiš obviněn. „Spiklenecké schůzky“s Marií Benešovou si tisková mluvčí vycucala z prstu. V článku není žádná zmínka, že by se taková schůzka uskutečnila. Je možné, že p.Babiš o některých mnou zmíněných věcech neví, ale to je vše. Neuveřejnil jsem žádné vylhané informace a nedoporučuji další rozmazávání obsahu příslušného úseku mého článku. Přešel bych prohlášení tiskové mluvčí mlčením, ale protože mě označila za lháře, a protože mluví v zastoupení mocného muže, zkomplikovala mé vztahy k redakci Britských listů. Proto očekávám omluvu.

Poznámka pro pořádek: nejsem Zdeňek, ale Zdeněk.

( Celá tisková zpráva | Informační e-mailVytisknout článek | Zdroj: Zdeněk Jemelík )